RomaniaExplorer Home  ¦  Hotel Info   ¦  Galerie Imagini  ¦  Localizare pe hartă  ¦  Revelion 2011   ¦ Contact

 
Castelul Printul Vanator si Dracula
Castelul Printul Vanator si Dracula

 

Obiective turistice din zonă

 

Turda - Castrul roman

  

Întâlnire cu Dracula

  

Pasul Tihuta - Bistrita Nasaud

 

Cluj Napoca

 

 

Castelul lui Dracula

 

 

 

Un tur al sălii mari nu e complet fără să fi văzut ceva special, unic. Pentru că numai aşa ar putea fi descris castelul interior construit din piatră naturală veche, cu ferestre din ţepe şi străjuit cu dărzenie de cei doi cavaleri bărboşi.

 

 

 

Pe poarta de la intrare se văd dâre de sânge şi litere vechi au rămas scrijelite în lemn ca un mesaj peste veacuri, care să avertizeze vizitatorii să nu intre dacă se tem demoarte. Dacă totuşi încumetarea ta trece pragul, vei rămâne cutremurat: craniile şi scheletele prinse în groasele ziduri şi pereţii pictaţi înfăţişând scene în care duşmanii de veacuri ai neamului nostru sunt judecaţi, condamnaţi şi executaţi, te transpun în mijlocul unui ritual malefic, un freamăt de istorie zbuciumată a unei naţiuni sfâşiate din timp în timp de hoardele cotropitoare.

Masa enormă, lungă şi groasă care se întinde în mijlocul încăperii e locul pocalelor aurite care te-ndeamnă spre gustări prelungi. În acest castel miniaturizat se pot servi mâncăruri şi băuturi specifice precum biftec tartar sau frigărui pentru vampiri, toate însoţite de vinuri roşii precum Merlot, cabernet, Pinot Noir sau de sortimentul special "Sângele lui Dracula".

Ca şi cum nu ar fi destul, de undeva din ceaţă îţi apar chipuri de vampiri şi monştri. În timp ce ceaţa, întunericul, tunetele şi fulgerele tefac să tremuri de spaimă, pe un tron de piatră, cu lancea în mâna dreaptă, prinţul valah Vlad îţi apare din negura timpurilor aprig şi semeţ. Pentru o clipă, parcă te salută, dându-ţi încredere şi tărie, pentru ca apoi să-şi reia rolulde vampir transfigurat şi să zboare spre alte lumi de mult uitate.

...Bun venit la castelul Prinţului Întunericului!

Copyright © Castelul Printul Vanator si Dracula & RomaniaExplorer.com